Bill Gates despre scoala, viata și tocilari

Bill Gates  este un om care a reușit în viață. Clasamentul Forbes 2018 îl plasează  pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la 90 miliarde de dolari. Pasiunea sa pentru calculatoare și munca îndârjită l-au ridicat pe culmile succesului. Cofondatorul companiei Microsoft  a crezut, a muncit și a realizat lucruri mărețe. Ascensiunea sa se datorează mai ales mentalității despre scoala, viata și …tocilari.

Bill Gates despre viata

Omul de afaceri și filantropul Bill Gates a vorbit în public la un liceu american. Acolo a expus câteva din normele care l-au călăuzit în viață. Sunt lucruri pe care, în general, scoala nu le transmite beneficiarilor săi. Cuvinte puține, mesaje profunde!

 1. Viața nu e dreaptă, obișnuiește-te cu ideea!
 2. Lumii prea puțin  îi pasă de stima ta de sine. Lumea se așteaptă să realizezi ceva înainte de a fi mulțumit de tine însuți.
 3. Nu vei câștiga 60.000 $ pe an de îndată ce părăsești băncile școlii. Nu vei fi vicepreședintele vreunei companii cu telefon în mașină decât atunci când vei  fi muncit pentru acestea.
 4. Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o să ai un șef!
 5. A lucra într-un fast-food nu e ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau șansă.
 6. Dacă o dai în bară nu e vina părinților tăi, așa că nu te smiorcăi în legătură nu greșelile tale, ci învață din ele.
 7. Înainte de a te fi născut, părinții tăi nu erau atât de plicticoși ca acum. Au ajuns așa din cauză că trebuie să-ți plătească cheltuielile, să-ți spele hainele și să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Așa că înainte de a te porni să cureți jungla de paraziții generației părinților tăi, încearcă să-ți despăduchezi propriul dulap.
 8. Poate că scoala ta a scăpat de învingători și de învinși, însă viata nu. În unele școli au abolit corigențele și elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă deloc, cu nimic din viața reală.
 9. Viata nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere și pe foarte puțini angajatori îi interesează să te ajute să te găsești. Faci asta în timpul liber.
 10. Ce vezi la televizor NU e viata reală. În viata reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele și să meargă la serviciu.
 11. Fiți amabili cu tocilarii! Există șansa ca în viitor să lucrați pentru vreunul dintre ei.

Sub semnul norocului și al perseverenței

Bill Gates a avut norocul de a găsi domeniul care i s-a potrivit cel mai bine, la timpul potrivit. N-a așteptat să i se împlinească visele, a muncit cu entuziasm și clarviziune pentru asta.  Patosul și luciditatea l-au propulsat spre ceea ce reprezintă astăzi: un model, o sursă de inspirație.

Din 2000 Bill se dedică mai puțin companiei Microsoft, preferând să conducă, alături de soția sa, Melinda, binecunoscuta lor fundație de caritate. A donat până în prezent circa 36 miliarde $. Surprinzător pentru cei mai mulți este faptul că cei trei copii ai săi vor primi doar câte 10 milioane $ fiecare. Gates este convins că nu le-ar face niciun bine dacă le-ar lăsa mai mult.

Iată și alte afirmații ale lui Bill Gates :

„În fiecare dimineață, dacă n-ai chef să te dai jos din pat, adu-ți aminte că nu ești încă printre cei bogați care-și permit să doarmă cât vor și-o să vezi ce chef de muncă te-apucă imediat.”

„Când eram tânăr credeam că banii și puterea mă vor face fericit. Aveam dreptate.”

„Succesul este un profesor slab. Îi păcălește pe oameni isteți, făcându-i să creadă că sunt infailibili.”

„Întotdeauna supraestimăm schimbările ce vor avea loc în următorii doi ani, dar le subestimăm pe cele ce se vor întâmpla în următorii zece.”

„Până vom educa  fiecare copil într-un mod fantastic, până când fiecare colț al orașului va fi mai curat, încă mai există lucruri de făcut.”

„Nu te compara cu nimeni altcineva din lume. Dacă o faci, te jignești pe tine.”

„Este bine că sărbătorești succesul, dar e mult mai important să iei aminte de greșelile făcute.”

Numai bine!

Dacă ai dori să afli mai multe despre Bill Gates, poți afla aici sau aici.

, ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *