Scrisoare pentru mama

Cuvintele ne trădează uneori. Se întâmplă să căutăm acele cuvinte care să exprime exact ceea ce simțim. Nu reușim, nu pe deplin. Am să încerc să scriu acea scrisoare pentru mama care să se aproprie cât mai mult de ceea ce-mi spune inima.

Pentru mama, pe strada copilăriei mele, la numărul unei case minunate

Copilăria mea a fost fericită, în primul rând, datorită ție. Tu ai transformat casa noastră într-un cămin. Iubirea și bunătatea ta mi-au oferit întotdeauna siguranță și încredere. La orice întrebare, la orice tresărire, ai fost lângă mine.

Cuvintele tale și mângâierile mi-au încălzit inima și m-au ajutat să fiu cea de azi. Nu excepțională, dar cu siguranță mult mai bună decât aș fi putut fi dacă nu te aveam alături.

Știu că de pe masă m-am servit mai întâi eu, că nevoile mele au fost mai importante decât ale tale. Știu, și pentru asta îți mulțumesc! Pentru pilonul de stabilitate care ai fost mereu în viața mea, pentru certitudinea că gândurile tale mă caută, mulțumesc!

Pentru tine aș fi mers, dacă ar fi fost nevoie, până la capătul lumii. Și azi aș face același lucru, deși anii copilăriei au trecut demult. Mă rog să-ți pot însenina chipul cât mai des și mă întreb dacă sunt eu, copilul tău, atât de bun pe cât meriți tu, mama mea.

Inspirându-mă din versurile celor de la Voltaj, dacă soarele n-ar mai lumina sau vântul mi-ar fi mereu potrivnic, tu ești unul dintre motivele pentru care aș putea s-o iau de la capăt. Acum sunt și eu mamă și soție, iar inima mea înțelege și mai bine ce însemni pentru mine.

Să-mi trăiești, mamă dragă!

Citate despre mama

Dragă prietene, îmi permit să-ți dau un sfat: iubește-ți și respectă-ți mama! Nu aștepta să treacă timpul și să fie prea târziu! Iată aici câteva cuvinte frumoase despre mamele cu vocație:

Fericit copilul care dă mamei sale mulțumirile și mângâierile pe care le-a primit! Fie ca într-o bună zi să poată ajuta bătrânețea aceleia care a sprijinit cei dintâi pași ai săi! – Bersot

Mamele se îngrijorează mereu. Nu există un buton ca să oprești asta. – Priscille Sibley

O fetiță, întrebată unde este casa ei, a răspuns locul unde este mama. – Keith L. Brooks

O femeie este cel mai puternic reper al căminului: asemenea Mamei Pământ, ea ia toate problemele asupra ei, pentru că este cea mai puternică. Cine altcineva ar putea suporta o asemenea greutate? Doar o mamă! – Shri Mătăji Nirmala Devi

Poate că pe nimeni nu chinuim atât de mult ca pe propria noastră mamă; poate pentru că nicio dragoste nu sacrificăm mai puțin: atât de siguri suntem că ne-a fost dată pentru totdeauna și că întotdeauna ne va ierta. – Jacinto Benavente

Indiferent câți ani ai, ai nevoie mereu de iubirea și acceptarea mamei tale. Cred și sper că le voi obține într-o zi. – Hilary Grossman

Dacă vrei să citești și alte citate despre mama, poți căuta aici. Poate chiar vei scrie și tu o scrisoare pentru mama ta!

Numai bine!

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *