O poveste frumoasa despre perseverenta sau povestea lui Ben Carson

Recunosc, am văzut doar filmul inspirat din romanul autobiografic Mâini înzestrate ( Gifted hands).Titlul filmului în versiunea română este Mâini de aur: Povestea lui Ben Carson (2009). Rolul personajului principal este jucat de Cuba Gooding Jr., un actor pe care eu îl urmăresc întotdeauna cu plăcere. Îți recomand cu căldură vizionarea acestui film dacă ești fanul actorului sau iubești poveștile motivaționale. Dacă nu agreezi foarte mult arta cinematografică, citește acum povestea lui Ben Carson, o poveste frumoasa despre perseverenta.

O copilărie plină de dificultăți

Americanul de culoare, Ben Carson, s-a născut la Detroit, în 18 septembrie 1951. Tatăl său, Robert, un pastor cu charismă, își împărțea viața între această familie și cea pe care și-o întemeiase în paralel. Mama, Sonya, a descoperit acest secret și a divorțat de Robert atunci când Ben avea vârsta de numai 8 ani.

Sonya a luptat cu hotărâre să-și crească singură cei doi băieți, Curtis și Benjamin. Deși crescută la orfelinat și analfabetă, ea a crezut mereu în fiii săi și le-a fost alături tot timpul. Rezultatele școlare foarte slabe înregistrate de copii nu au descurajat-o în niciun fel.

Benjamin era codașul clasei și ținta glumelor și ironiilor pentru colegii săi. Se întâmpla chiar să nu obțină nici măcar câte un răspuns corect la teste. După ce Sonya i-a cumpărat ochelarii de care avea nevoie, Ben și-a îmbunătățit puțin notele, dar era încă departe de nivelul clasei.

Mama lui s-a luptat cu depresia și a fost nevoită să se interneze într-un spital de psihiatrie. După externare s-a angajat ca menajeră la un profesor care avea o bibliotecă imensă și care a învățat-o să citească. Sonya a realizat importanța lecturii în discuțiile cu profesorul și a trecut la acțiune. A limitat timpul petrecut de băieți în fața televizorului și le-a impus să viziteze săptămânal biblioteca municipală.

Curtis și Ben s-au conformat. Încetul cu încetul, Ben a depășit impasul în care se afla descoperind cât de mult îi place să afle lucruri noi și cât de eronate erau părerile colegilor de clasă și chiar a sa despre propria persoană. Rezultatele școlare s-au îmbunătățit simțitor, ajungând premiantul clasei.

Această poveste frumoasa despre perseverenta nu se oprește aici

Ben Carson absolvă Liceul Southwestern din Baltimore înfruntând prejudecăți rasiale și străduindu-se să-și tempereze impulsurile agresive prin credință. El are o revelație în momentul în care avântul său spontan de a-l înjunghia pe amicul său eșuează. Un noroc nesperat l-a scutit de alte regrete: lama cuțitului personal căzuse înainte de a-și ataca amicul.

A studiat psihologia la Universitatea Yale și obține diploma de medic la Universitatea de Medicină din Michigan. Este fascinat de creierul uman și se specializează în neurochirurgie. La doar 33 de ani ajunge neurochirurg pediatru- șef la Spitalul Johns Hopkins. În 1987 a separat cu succes doi gemeni siamezi germani lipiți în zona occipitală a capului, ambii gemeni supraviețuind. Echipa medicală condusă de doctorul Ben Carson număra 70 de persoane și a muncit 22 de ore pentru acest succes.

El a efectuat pentru prima oară procedura de hemisferoctomie, a separat încă 5 perechi de gemeni siamezi și a operat sute de copii. A fost profesor de neurochirurgie, chirurgie plastică, oncologie și pediatrie și a scris 6 cărți. În 2013 s-a retras din activitatea medicală.

În încheiere

Din această lecție de viață eu trag mai multe concluzii: 1) este întotdeauna loc de mai bine și poți mai mult decât crezi; 2 )numai munca asiduă asigură succesul; 3) cei dispuși să muncească din greu sunt, mai ales, cei nerăsfățați. Povestea lui Ben Carson poate fi un imbold pentru cei care nu cred destul.

Numai bine!

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *