Perlele elevilor

Colecționăm în această pagină câteva din perlele elevilor, gândite și scrise în anii anteriori anului 2017.

„Cele patru elemente de structură de la Moromeții sunt cele patru volume. E un roman-fluviu și n-a încăput într-o singură carte.”

„Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii,care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice”.

„Baltagul este un fel de topor folosit și în zilele noastre pentru comiterea crimelor. După acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil că avea nevoie de el pentru muncile câmpului sau ca să taie lemne”.

„Ilie Moromete îi lua la mișto pe toți pentru că se credea superior din naștere. N-a avut nevoie de multă școală și de aceea e idolul meu”.

„Zoe și Tipătescu se iubeau pe la spate”.

„Romanul interbelic s-a născut după primul război mondial, dar nu înainte de al doilea”.

„Moromeţii are ca personaj pe Marin Moromete, care are o viziune despre lume în care ţăranul român avea copii, pe care îi bătea, deoarece ei cereau haine şi fugeau cu oile la oraş, mai ales unul dintre fraţi, Nilă.”

„Scriitorul e stingherit în societate se simte ca un frustrat sau poate este şi de aceea vrea să scrie să se scufunde în necazuri. Viaţa lui e chiar tristă nu poţi judeca un asemenea sensibil.”

„Ion o violează pe Ana pe după sobă în timp ce tatso sforăia. O lasă borțoasă şi face un plod apoi ăsta inteligent din fire îi ia pământurile, şmecher baiat.”

„Personajul lui Moromete este personajul central, chiar Tudor Calaraşu participa la acţiune, aveau 10 copii şi o pisică pe Bisisica.”

„Romanul Povestea lui Harap alb a apărut în revista Literatorul în anul 1840 la Iaşi chiar în Dacia literara a lui Kogălniceanu.”

„Liviu Rebreanu este cel mai de seamă poet al regiunii Moldova, a scris în perioada paşoptiștilor alături de Sadoveanu şi de Bacovia.”

Dacă aveau și ei un club în sat, un restaurant, ceva, să se mai distreze poate că nu se mai certau așa des și Ion nu îi mai făcea felul.”

„€œMie mi-a plăcut de dl Goe pentru că era beton, frate, toate femeile alea din jurul lui stăteau drepți când deschidea el gura. Nu ca mama să mă certe mereu€™.”

„În piesa «O scrisoare pierdută» autorul prevestea parcă situaţiile care se întâmplă în zilele noastre când postaşii fug cu banii, doar că cel de atunci a pierdut scrisoarea.”

„Dacă ar fi trăit acum Caragiale nu ar mai fi avut despre ce să scrie pentru că acum noi nu mai scriem scrisori ca să se piardă, comunicam prin internet şi whatsApp 🙂 ”.

„O noapte furtunoasă” este amintirea poetului despre o vijelie care a rupt pomi şi a căzut pe maşini şi era oameni supăraţi, inundaţi cu posibile viituri. Ce mai, un front atmosferic a făcut deranj mare că a fost mai multă apă decât putea metru pătrat să înghită”

„Comunicarea în echipă nu e când cel mai tare antrenor Reghecamf dă ordin ceva şi pe stadion fuge ăia amboulea. Vorba ceia: Dacă comunicare nu e ce dracu e?”

„Ieu cred că Harapalb îi o comedie că cine mai crede că ursu din pădure are salăţi când să ştie că urşii coboară să mănânce la tomberoane şi să se joace cu turiştii”.

„Se uita cu jenă la poza capului iubitei lui din vitrină la fotograf că făceau mişto băieţii de la terasă de iel. Fotografia avea buzele surâzătoare. Ia lăsat-o iubita lui ca atunci când este plecat cu treabă, el să nu uite de faţa ei”

„Jurnalul e mai puţin bun când la 16 ani mama găseşte scrise lucruri personale, că am luat bătaie s-au de ce fete îmi place.”

„Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa.”