Infractori privilegiați, scoli închise

Totul este posibil

România este de multă vreme țara tuturor posibilităților. Legiuitorii sunt deasupra legii și nu egali cu noi, ceilalți ( imunitatea de care se bucură parlamentarii este deja un lucru normal). Se ignoră proceduri și mor oameni nevinovați (ne aducem aminte de Colectiv!).  Compatrioții noștri se zbat în sărăcie și românii migrează de parcă ar bântui pe aici catastrofele războiului. Spitale infestate de gândaci umilesc cetățenii. Infractori se bucură de grațieri pentru că închisorile au devenit arhipline.

Și nu se termină aici! Fondurile europene rămân doar un vis, kilometrul de autostradă construit cu cheltuieli uriașe se fisurează înainte de a fi dat în folosință. În scoli copiii sunt nevoiți să memoreze cantități imense de informație, fără a fi cu adevărat întrebați ce-și doresc , ce îi interesează. Profesori cărora li se cere foarte mult sunt certați pentru că nu muncesc cu entuziasm pentru un salariu indecent. Ei sunt practic forțați să tânjească la munca unei femei de serviciu din primărie care dă plictisită cu măturoiul fără să-și distrugă neuronii și este răsplătită mai generos.

În acest peisaj românesc bananier aflăm  că ministrul  Justiției intenționează să acorde recompense de 5-8 euro/zi de detenție pentru cei care au fost încarcerați în perioada 2012-2017. Despre ce vorbim? Ne cerem scuze pentru regimul hotelier gratuit și răsplătim infractori?  Devine mai rentabil să fii închis decât să muncești la fermă sau să te spetești prin fabrici. Halucinant!

Preocupare pentru infractori sau pentru toți cetățenii?

Programele de reeducare a deținuților nu intră în atenția respectivului ministru. Aceste programe ar micșora infracționalitatea, așa cum se întâmplă în Suedia, se pare. Acolo se închid închisori pentru că nu au locatari. În acest sens ar trebui să se îndrepte eforturile ministrului. Statutul de infractor trebuie să fie unul descurajant, nu privilegiat.

Distinși guvernanți, acordați mai multă atenție revigorării economice, sănătății și educației! Acestea sunt elementele vitale ale unei națiuni puternice! Justiția este un alt sistem vital, dar nu poate fi tratată în acest mod! Poate cineva să fie sănătos dacă urmează un set de reguli care înmulțesc microbii în loc să-i împuțineze? Închidem scoli, comasăm clase și recompensăm deținuți?

Doamna deputat Cristina Iurișniți (Grup USR) blamează cu fermitate inițiativa ministrului Justiției într-un comunicat de presă care poate fi accesat aici.

 

,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *