Ideologia de gen în școli sau cum toți trebuie să purtăm același număr la pantofi

Ideologia de gen captează de ceva vreme atenția opiniei publice.  Vâltoarea disputelor aprinse a adus în fața ochilor noștri idei progresiste, prejudecăți, îngrijorări, ofense. Lucrurile se vor complica și mai mult când copiii noștri vor fi supuși acestei ideologii.

Ce presupune ideologia de gen

Sub presiunea anumitor grupuri (așa-zis) progresiste din S.U.A. și Europa Occidentală și sub paravanul combaterii legitime a violenței domestice se face o diferențiere  între noțiunea de sex și cea de gen. Adică sexul unei persoane este sexul biologic, iar genul căreia îi aparține este cel pe care persoana și-l alege. Definiția juridică a genului ne învață astfel: gen înseamnă rolurile, comportamentele, activitățile și atributele construite social, pe care o societate dată le consideră adecvate pentru femei și bărbați.

Ce înseamnă asta? Genul nu mai este o urmare a sexului tău.  Nu mai ești bărbat pentru că ești de sex masculin. Poți să fii de sex masculin, dar ești bărbat dacă alegi asta. Porți pantaloni, tai lemne acasă și mergi cu copilul la meciuri de box. Noutatea este că poți alege să fii femeie. Vei purta rochii vaporoase, îți vei da unghiile cu lac și-ți vei asorta poșetele cu ținuta.

Granița  dintre masculin și feminin dispare.  Bărbat și masculin poate reprezenta atât un corp de femeie, cât și un corp de bărbat, iar femeie și feminin poate reprezenta atât un corp de bărbat, cât și un corp de femeie (conform J. ButlerGender trouble: feminism and the Subversion of Identity, New York, 1990, pag. 6)

Măcar așa să fie și România în față

Dacă la alte capitole alinierea la standardele europene devine un vis ridicol în momentul de față, iată că România face un pas în față. Ideologia de gen devine oficială odată cu ratificarea Convenției de la Istanbul și promulgarea Legii nr.  174/2018 și Legii nr. 178/2018.

Nu mai suntem retardații Europei și am ieșit, se pare, din Evul Mediu odată cu aceste demersuri. Alte țări și-au exercitat dreptul la libera alegere și au refuzat ratificarea convenției buclucașe. Ungaria, Croația, Slovacia, Bulgaria, Lituania, Letonia sunt statele corigente.

Curtea Constituțională a Bulgariei a argumentat respingerea aderării la Convenția de la Istanbul în următorii termeni: în Convenție, prin definirea genului ca fiind un construct social, granițele de gen dintre bărbați și femei sunt relativizate și, dacă societatea își pierde abilitatea de a distinge între femeie și bărbat, lupta împotriva violenței exercitate asupra femeii devine ceva formal, un angajament neîmplinit.

Păi da, femeia depune plângere împotriva soțului agresiv și te trezești că, până la urmă, soțul de gen femeie este săracul ( sau săraca?) cel maltratat.

Când cei mulți sunt nevoiți să poarte același număr la pantofi

Conform unor statistici recente minoritatea sexuală reprezentată de lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali acoperă 1,5 – 2% din populație. Membrii acestei minorități au dreptul la respectul și libertățile de care orice persoană se bucură într-o societate civilizată.

De aceleași lucruri vreau să mă bucur și eu, individ încăpățânat și element al majorității. Am crescut în maniera tradițională și înapoiată și mă simt foarte bine așa cum sunt, de sex feminin și atât. Refuz să port acel număr la pantofi pe care doresc cei puțini să mi-l impună. Dacă ei se simt bine așa, să îi poarte sănătoși. Disconfortul pe care mi-l produc mie fac acești pantofi de nepurtat. Vreau să colind prin lume și să-mi simplific viața folosind pantofii comozi.

Sexul, o preocupare majoră încă de la clasele mici

Articolul 10 din Legea nr. 174/2018 impune următoarele: Ministerul Educației Naționale are obligația de a efectua demersurile necesare pentru a introduce la nivelul curriculumului implementat la clasă activități de învățare referitoare la: egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, respectul reciproc, rezolvarea nonviolentă a conflictelor în relațiile interpersonale, violență de gen și dreptul la integritate personală, precum și combaterea stereotipurilor discriminatorii ce au la bază rolurile de gen, adaptate vârstei și înțelegerii elevilor.

Alegerea genului nu are nevoie de discernământ. Ca atare, îndoctrinarea copiilor începe foarte devreme. Încă de la clasele mici elevii vor învăța că sex și gen sunt lucruri diferite. Că tot ce au știut până acum este fără valoare. Prințul nu se mai căsătorește cu prințesa, ci cu prințul.

Se pare  că părinții au încă dreptul de a decide. Cel puțin articolul 26 din constituție și articolul 487 din codul civil așa stipulează: părinții au dreptul să își educe copiii potrivit propriilor convingeri. De ținut minte asta pentru cei interesați!

Nelămuririle unui profesor amărât

Ideologia de gen produce întrebări, cel puțin în gândurile mele. Competițiile sportive și toaletele vor fi diferențiate după sex sau după gen? Cu cine va juca tenis o fetiță de gen feminin: cu altă fetiță sau cu fete și băieți de gen feminin? La jocurile de mișcare învățătorul spune: toate fetele blonde să ridice mâna sau toți băieții și fetele de gen feminin și cu părul blond să ridice mâna?

În ce capitol află elevii despre riscul ridicat de infectare cu boli grave pe care-l implică comportamentul homosexual? În S.U.A. 2% din cazurile HIV/SIDA se datorează transfuziilor de sânge, 9% activităților heterosexuale, iar cele 89% rămase sunt cauzate de comportamentele homosexuale și drogurile intravenoase. Pentru mai multe informații citiți aici.

Ce pronume personal voi folosi pentru un băiat de gen feminin? El sau ea? Și cum voi reuși să spun cu convingere povești despre copii cu doi tați sau două mame?

Numai bine!

Alte articole despre ideologia de gen: aici, aici și aici.

 

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *