Glume cu profesori, părinți și elevi mucaliți

O mică colecție de glume poate înveseli. Spun uneori glume elevilor pentru că mă ajută să mențin o atmosferă caldă în clasă. Nu uit, de cele mai multe ori, să le amintesc că există glume de bun gust și glume nesărate. Umorul de calitate face oricui viața mai frumoasă.

Întârziere

Ionică întârzie în mod constant la școală și, ceea ce este mai rău, are întotdeauna pregătită o mare minciună ca să explice de ce. Profesorul îi spune directorului că i-au ajuns exagerările sale. Directorul îi spune să i-l trimită pe Ionică următoarea dată când vine târziu. El îi va spune lui Ionică o minciună atât de mare încât îl va lecui să mai mintă vreodată.

A doua zi, Ionică întârzie două ore. El explică: -M-am trezit cu două ore mai devreme astăzi, așa că am avut timp să pescuiesc în iaz pe drumul spre școală, am prins un păstrăv  și am fost nevoit să-l iau acasă. Dacă nu l-aș fi curățat și pus la congelator, mama mea s-ar fi supărat, de aceea am sosit atât de târziu.

Profesorul îl duce la biroul directorului și îi relatează povestea. Directorul îi povestește lui Ionică despre propria sa călătorie spre școală în acea zi. El spune: – În drum spre școală trec printr-un  parc, când  aud ceva în spatele meu, mă întorc și sunt șocat să văd un urs uriaș în spatele meu, avea 4 metri înălțime și colți de jumătate de metru. Tocmai se pregătea să mă mănânce, Ionică! Atunci un câine iese din tufișuri și sare în spinarea ursului, îl ucide și apoi mănâncă întregul urs, chiar în fața mea. Ce spui de asta, Ionică?

Ionică răspunde :-Da, ăsta e câinele meu, Scânteuță. Acesta este al treilea urs în această săptămână.

Test la istorie

În clasă, într-o zi, domnul Popescu l-a tras pe Ionică lângă catedră după un test și a spus: -Ionică, am sentimentul că ai trișat la acest  test.

Ionică a fost uimit și i-a cerut domnului Popescu să dovedească asta.

-Ei bine, a spus domnul Popescu, m-am uitat la testul tău. Prima întrebare a fost: ” Cine a fost primul nostru rege? “. Și fetița care stă lângă tine, Maria, a spus:” Carol I “.

-Toată lumea știe că a fost primul rege.

– Ei bine, stai puțin, spuse domnul Popescu. Următoarea întrebare era:” Cine trăgea în țeapă trădătorii? ” Maria a spus Vlad Țepeș și așa ai făcut și tu.

– Ei bine, am citit cartea de istorie noaptea trecută și mi-am amintit asta, spuse Ionică.

– Așteaptă, așteaptă, spuse domnul Popescu. Următoarea întrebare era:” Cine a realizat prima unire a principatelor române?” Maria a scris “Nu știu”, iar tu ai scris “Nici eu”.

Confuzie

Un profesor de religie este preocupat de faptul că elevii săi ar putea fi puțin confuzi în privința lui Iisus, așa că își întreabă clasa: -Unde este Isus astăzi?

Sandu ridică mâna și spune:  -El este în ceruri.

Maria răspunde: -El este în inima mea.

Ionică ridică furios mâna și izbucnește: – E în baia noastră!

Profesorul, surprins, cere lămuriri.

-Ei bine, spune Ionică, în fiecare dimineață, tatăl meu se ridică, lovește în ușa băii și strigă “Iisuse Cristoase, încă mai ești acolo?”

Cel mai mic numitor comun

-Tată, mă poți ajuta să găsesc cel mai mic numitor comun în acest exercițiu?

-Nu-mi spune că nu l-au găsit încă, îmi amintesc că îl căutam și eu când eram tânăr!

Despre oxigen

Un profesor de știință spune clasei: -Oxigenul este necesar pentru respirație și viață. A fost descoperit în 1773.

Un elev blond răspunde: -Mulțumesc lui Dumnezeu că m-am născut după 1773. Altfel aș fi murit fără el.

Filozofică

Profesorul vorbea despre lucrările câtorva dintre cei mai cunoscuți filozofi: Xenofan, Anaxagora, Descartes, Feuerbach și Nietzsche. Tocmai începuse să vorbească despre Pierre Teilhard de Chardin, când o voce spuse:

-Oare cineva pe nume Ionescu a scris vreodată ceva?

Obicei…cu leac

O școală privată a fost confruntată recent cu o problemă unică. Un număr de fete de 12 ani mergeau la baie și foloseau rujul. După ce apăsau buzele pe oglindă lăsau zeci de urme de buze mici. În fiecare noapte, îngrijitorul  le îndepărta, iar a doua zi fetele făceau la fel ca și cu o zi înainte. În cele din urmă, directorul a decis că trebuie făcut ceva. A chemat toate fetele la baie și s-au întâlnit acolo cu îngrijitorul. El a explicat că toate aceste amprente au cauzat o problemă majoră pentru îngrijitor care trebuia să curățe oglinzile în fiecare noapte. Pentru a demonstra cât de dificilă a fost curățarea oglinzilor, el l-a rugat pe omul de întreținere să le arate fetelor efortul necesar. Acesta scoase o racletă cu manevră lungă, o înmuie în toaletă și curăță oglinda cu ea. De atunci, nu au mai existat urme de buze pe oglindă.

Urmărire

Profesorul: -Dacă v-ar urmări un leu, ce ați face?

Elevul: -Aș urca într-un copac.

Profesorul: -Și dacă leul urcă un copac?

Elevul: -Voi sări în lac și voi înota.

Profesorul: -Și dacă leul sare și în apă și înoată după tine?

Elevul: -Domnule învățător, sunteți de partea mea sau a leului?

Despre alcool

Profesorul de chimie al lui Ionică dorea să-și învețe clasa despre efectul nociv alcoolului așa că a organizat un experiment care implica un pahar de apă, un pahar de whisky și doi viermi.

– Acum, clasă, observați ce li se întâmplă celor doi viermi, spuse profesorul care puse primul vierme în paharul de apă. Viermele din apă se mișcă, se răsuci și este aparent nevătămat. Puse apoi al doilea vierme în paharul de whisky. Viermele s-a răsucit de durere pentru o clipă, apoi s-a scufundat rapid și a murit. Copii, ce putem învăța din acest experiment?

Ionică ridică mâna și răspunde cu înțelepciune: -Beți whisky și nu veți avea viermi!

Frații gemeni

Profesorul le cere elevilor să scrie numele tatălui lor. Spre surprinderea sa, doi frați gemeni scriu nume diferite. Întrebați cum se explică asta, frații au replicat:

-În acest fel nu puteți spune că am copiat unul de la celălalt!

Examenul final

Cinci prieteni erau atât de încrezători înaintea examenelor finale încât au decis să meargă la un picnic și să petreacă cu niște prieteni acolo. Au avut o zi minunată. Au dormit tot restul zilei de duminică și nu au reușit să se întoarcă la facultate până luni dimineața, devreme.

S-au hotărât să-și caute profesorul după examen și să-i explice de ce au lipsit. Ei au explicat că au mers la o casă de bătrâni din cel mai apropiat oraș pentru a petrece ceva timp cu ei în weekend, cu intenția  de a reveni și de a studia, dar, din nefericire, au avut o pană pe drum, nicio roată de rezervă și nu au putut obține ajutor decât foarte târziu. Ca urmare, au ratat examenul final. Profesorul i-a crezut și apoi au convenit că ar putea ține examenul a doua zi.

Băieții erau agitați și ușurați. Ei au studiat în acea noapte și s-au prezentat la ora indicată de profesor. El i-a așezat în săli separate, le-a înmânat câte un test și le-a spus să înceapă. Ei au analizat prima problemă, în valoare de 5 puncte. Aceasta a fost foarte ușoară. “Cool”, se gândeau în același timp, fiecare în sala lui. “Acest examen va fi ușor.” Fiecare a terminat problema și a întors pagina. Pe a doua pagină era scris: (pentru 95 de puncte): Care anvelopă?

Vise ….și vise

Profesorii ne spun întotdeauna să ne urmăm visele … dar încă nu ne lasă să dormim în clasă.

Întrebare și răspuns

Învățătorul: – Tomi, ne poți spune unde a fost semnată Declarația de independență?

Tomi: -Da, doamnă. În partea de jos.

Elevul cinstit

Profesorul: -Ei bine, cel puțin există un singur lucru pe care îl pot spune despre fiul dumneavoastră.

Tatăl: Care este acesta?

Profesorul: -Cu note ca acestea, e sigur că el nu a copiat.

********

Numai bine! Și nu uita să spui glume, să râzi, să te bucuri de viață!

, ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *