Decebal? Cine-o mai fi și ăsta?

    Decebal „așteaptă” forfota

    Păsările călătoare și-au început migrația spre celebrele „țări calde”, canicula a încetat tortura, ziua scade… aoleu, frunzele devin ruginii!  Vine toamna !… și odată cu ea, școala își redeschide porțile. O mulțime pestriță de elevi și părinți vor aglomera culoarele și curtea școlii. Figurile sobre ale lui Decebal sau Mihai Eminescu  așteaptă deja, în cabinete sau pe holuri, forfota.

    Părinții vor fi preocupați de gândurile lor…unii emoționați și plini de speranță pentru urmașii lor (cei  conștienți de puterea educației),  alții se vor gândi la grijile și supărările lor, alții își  vor dori, probabil, să poată părăsi cât mai rapid incinta , fără nicio intenție de a mai reveni până în septembrie următor.

    Iar elevii? Depinde de fiecare dintre ei, de ambițiile lor și de ce au auzit în sânul familiei. Cei care își doresc o viață mai bună și luptă pentru viitorul lor sunt pregătiți să dea acele mici bătălii cu ei înșiși, cu sarcinile pe care le implică școala. Sunt cei care știu că educația primită este averea pe care nu le-o poate lua nimeni, niciodată!

    Sunt și elevi care sunt prezenți pentru că așa trebuie, n-au încotro. Sunt acei  copii sau tineri care primesc totul pentru că au învățat că li se cuvine și nu sunt nevoiți să facă efort în acest sens. Sunt și cei care aud acasă că școala nu este decât o pierdere de vreme. Nu ai nevoie la sapă să știi cine a fost Decebal sau în ce țară trăiești!

    Răbdare și entuziasm pentru cei implicați

    Sigur, nu pot lipsi profesorii! Fără ei, orice alte resurse (școli, laboratoare, manuale noi sau mai vechi, hărți, C.D.-uri etc) sunt fără substanță. Entuziasmul și răbdarea lor sunt ingredientele finale, cele fără de care nimic nu este posibil.

    Copiii noștri merită totul! De aceea, acum, cu câteva zile înaintea debutului noului an școlar, le doresc elevilor să fie animați de bucuria cunoașterii, părinților să savureze fiecare moment petrecut alături de cei mici, iar profesorilor puterea de a trece peste propriile griji și de a le fi model și suport elevilor. Tuturor sănătate și speranța de a nu mai auzi vreodată cuvinte de genul: Decebal? Cine-o mai fi și ăsta?

, , , ,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *